woensdag 8 januari 2014

WiNS is Meer dan Wandelen



Inderdaad, WiNS is meer dan wandelen alleen. Wij bieden de mogelijkheid om van iedere excursie een educatief feest te maken. Voor sommige tochten zal de wandeling op zich de kernactiviteit zijn, maar indien u dat wenst kan het accent ook worden gelegd op ontdekken, waarnemen en leren. Bij deze educatieve excursies is het wandelen op zich eigenlijk meer een speurtocht op zoek naar de geheime plekjes. Natuurlijk, het landschap is prachtig en vrijwel iedere plaats biedt de mogelijk tot het maken van interessante ontdekkingen, maar geloof me; die geheime plekjes bestaan!

Wij zijn er van overtuigd dat onze wandeltochten echt bijzonder zijn, dit is echter niet alleen te danken aan de kennis en inzet van onze medewerkers. In zekere zin heeft WiNS gewoon een voorsprong, nl. die ontegenzeggelijke natuurlijke en geologische toegevoegde meerwaarde van het Cantabrisch Gebergte. De combinatie van al deze aspecten maakt dat WiNS meer is dan wandelen alleen.

Neem nu bv. de bovenstaande foto, dit zijn de "bufones", waterfonteinen die met geweld uit de rotsspleten worden geblazen. Dit is in ieder geval in Europa een uniek verschijnsel waar geologische, topografische en meteorologische factoren samenspelen.

Meer foto´s en informatie over de bufonen is te vinden op de volgende links: De bufones van de kust van Asturias en De rotskust en de bufonen van Asturias.